Kesä toimistolla

Kesä toimistolla
19.07.2018

Kesä toimistolla

Loma ja kesä ovat ihmisen parasta aikaa, lomalla pitää ladata akkuja ja auringon paistaessa ei saa olla sisällä. Kuulostaako tutulta? Onko kesä täysin epäonnistunut jos sen viettääkin toimistolla eikä lomalla?


Tänä vuonna kesäloma tuli vietettyä ennen uuden työn aloittamista jo toukokuussa ja pidemmät vapaat odottavat myöhempää aikaa. Loma meni kyllä hieman jännittäessä uuden työn alkua, vaikka yritys oli suunnilleen tuttu ja jonkinlainen kuva oli mitä työssäni tulisin tekemään. Itse työtä enemmän jännitin kuitenkin miltä uusi työyhteisö tuntuisi. Mutta turhaan, jo ensimmäisenä päivänä totesin tulleeni kotiin, niin helppoa on olla osa Solenovon tiimiä. Aina löytyy omaa rauhaa tai juttukaveri, mitä nyt tarvitseekaan. Erityisesti on ollut ihana huomata, kuinka ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin ovat. Töihin voi tulla omana itsenään ja tehdä työtä omien vahvuuksiensa mukaisesti. Toisella työviikolla oli firman yhteinen tyky-päivä ja tämä olikin hyvä tilaisuus tutustua muihin. Kun joku tekee värikuulasotaan tarkan strategian, toinen kannustaa muita hieman kauempaa pitkässä takissa ja kauluspaidassa kolmannen pohtiessa kuinka saa käytettyä tehokkaimmin kuulat. Ei varmaan yllätä, että samanlaisia veijareita henkilöt ovat työpaikallakin.

 

Mukavien työkavereiden lisäksi hyvässä työyhteisössä luotetaan ja uskotaan työntekijöiden osaamiseen. Jo heti alussa olen saanut tehdä oikeasti asioita, muun muassa auttaa asiakkaita ja ideoida uutta itsenäisesti. Tästä muodostuu tunne, että minuun, uuteen työntekijään luotetaan. Ensimmäisinä päivinä sähköpostiin tuli jo matkaliput työmatkalle, jossa pääsen esittelemään SoleMOVEa, tuotetta, jonka parissa työskentelen. Ja mikäs onkaan esitellessä kun tuotteesta ja sen tekijätiimistä on aidosti ylpeä. Työn merkityksellisyys ja arvostuksen kokeminen ovat tärkeitä työssäjaksamista tukevia tekijöitä, mikäli ne puuttuvat ei lomakaan välttämättä lataa akkuja.

 

 

Töissä oleminen voi olla lomaa

Kun kerroin tuttavalle, että lomat on pidetty niin hän harmitteli asiaa, onhan juuri nyt kesä parhaimmillaan.  Vastasin, että aika lomalla olemista tämä töissä käyminen on. Ai miksikö? Saan tehdä töissä sitä mitä haluaisin tehdä lomallakin. Opetella uusia asioita, kehittää ratkaisuja ja välillä juoda teetä hyvässä seurassa tai, vaikka mennä kannettavan kanssa puistoon. Aamukahvit Marttakahviossa hyvässä seurassa tai vierailu jäätelökioskilla, ovat aika luksusta lomatekemistä. Ja kun ulkolämpötila lähentelee 30 astetta on toimistolla mukavan viileää.

 

Maura Zitting

Product Manager

maura.zitting@solenovo.fi


Maura Zitting
Maura Zitting