Persoona peliin ja ratkaisijan rooliin

tie-ihminen-matka-maisema
13.02.2018

Persoona peliin ja ratkaisijan rooliin

Opettele tuotteet ja ratkaisut, lue läpi blogit moneen kertaan, etsi alalta artikkeleita ja asiantuntijakirjoituksia. Kuuntele podcasteja ja opettele oppaita ulkoa. Näytä heti ensimmäisenä päivänä, että olet hyvin valmistautunut ja valmiina hommiin. Jännitä uutta työympäristöä ja työkavereita. Mitähänne mahttaa miusta ajatella.


Sitten koittaa ensimmäinen päivä uudessa työpaikassa ja kaikki jännitys on ollut turhaa. Porukka ottaa sinut avosylin vastaan ja jännitys vaihtuu rentoudeksi. Tietokone odottaa valmiina, ohjelmat valmiiksi asennettuna sekä sähköposti perustettuna ja pääset heti työn touhuun. Selkeä työnjako myyntitiimin kesken sekä avoimuus organisaatiossa helpottaa uudessa työssä aloittamista. Päivän päätteeksi liiketoimintajohtaja kysäisee: ”Lähdetkö illalla Katajan peliin vippipaikoille ja syömään?”

Meillä Solenovolla kaikki työntekijät otetaan mukaan porukkaan ja panostetaan ihmisiin, tekijöihin. Tuloksen tekevät ja asiakkaita palvelevat aina kuitenkin ihmiset, joten on tärkeää että yrityksessä on hyvä fiilis tehdä töitä.

Minulle avautui ainutkertainen mahdollisuus päästä oman intohimoni, nykyaikaisten ohjelmistoratkaisujen pariin. Laaja myyntialan kokemukseni sekä aito, vilpitön haluni ratkaista asiakkaani ongelmat valjastetaan nyt Solenovon asiakkaiden käyttöön. Pyrin toimimaan puolueettomana neuvonantajana asiakkaan ongelmissa ja aktiivisesti hakemaan lisäarvoa tuottavaa ratkaisua. Minulle asiakas on keskiössä ja lupaan palvella kaikkia asiakkaitani luottamuksella, ammattitaidolla sekä myös heidän haluamassaan kanavassa.

Itse koen myynnin kutsumukseksi. Myynti on mielestäni täysin opittu laji, joskin omasta persoonasta ja luonteesta voi saada hieman etumatkaa. Joensuulainen palvelualttius näkyy myynnissä ainakin itselläni erittäin avoimena vuoropuheluna, joka tulee sopivasti karjalan murteella. Murteesta ei ole kukaan ikinä mieltänsä pahoittanut, korkeintaan nauranut ja sanonut miten hauskalta se kuulostaa. Tärkeintä kuitenkin on, että jokaista asiakasta palvellaan hänen tarpeidensa mukaan sekä pyritään aidosti ratkaisemaan hänen ongelmansa. Lähtökohtana asiakassuhteelle on hoitaa jokainen asiakas niin hyvin, että onnistuneiden kauppojen jälkeen hän voi toimia referenssinä meidän ratkaisullemme.

Meiltä Solenovolta löytyy monipuolinen tarjooma nykyaikaisia ratkaisuja koulutusorganisaatioille, julkisorganisaatioille ja yrityksille. Tarjoamme ratkaisut opintojen ja opetuksen hallintaan, projektien johtamiseen, työajan kohdentamiseen sekä kannattavuuden hallintaan ja johtamiseen. Monipuoliset järjestelmämme mahdollistavat asiakassegmentit eri toimialoilta ja ympäristöistä.

Ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat sinua eri ratkaisujen parissa. Allekirjoittanut auttaa sinua esimerkiksi kannattavuudenhallintaan ja työajan kohdentamiseen liittyvissä haasteissa. Johtavaa teknologiaa soveltavat tuotteet ja räätälöidyt ratkaisut ovat avaimia organisaation parempaan johtamiseen, työn tuottavuuteen sekä kustannustehokkuuteen.

Selvitä mihin käytät aikasi, johda omaa ja organisaatiosi ajankäyttöä sekä kerää arvokasta dataa toiminnan suunnitteluun.

SoleTM – työaikajärjestelmä

Kohdista työtunnit oikeille projekteille, asiakkaille ja tehtäville. Selvitä kokonaiskuva tehdyistä työtunneista. Kirjaa työaika reaaliaikaisesti esimerkiksi älypuhelimella missä ikinä liikutkin.

Tiedätkö mitkä ovat kannattavimmat asiakkaasi, tuotteesi ja toimintosi?

Awartia – kustannuslaskentajärjestelmä

Awartia on ylimmän johdon työväline parempaan johtamiseen sekä kannattavuuden hallintaan. Selvitä asiakkaiden ja tuotteiden todelliset kannattavuudet ja tee parempia johtamispäätöksiä reaaliajassa. Ennakoi tulevaa esimerkiksi henkilöstökulujen nousun osalta ja jalkauta kustannustieto koko organisaatioosi. Seuraa reaaliajassa tavoitteitasi ja kannattavuuttasi selkeiden mittareiden avulla.

Johda toimintaasi tehokkaammin – Awartia.

Reilu kuukausi takana ratkaisumyynnin parissa. Jo nyt olen kerennyt soittamaan satoja puheluita, käymään useissa tapaamisissa ja tekemään monia tarjouksia. Pitäisikö meidän käydä kahvilla tai lounaalla ja miettiä, miten voisimme teidän liiketoimintaanne tehostaa?