Solettaja solettaa Soletioneja

Solettaja solettaa tunteja
13.08.2018

Solettaja solettaa Soletioneja

Solettaminen – sana ei taida vielä löytyä sanakirjasta, mutta on jokapäiväisessä käytössä asiakkaidemme arjessa. Muistan kun kuulin ensimmäisen kerran asiakkaan sanovan, ”pitää muistaa solettaa tunnit” tai ”sieltä Solesta ne tiedot löytyy…”. Vuosi taisi olla 2014 ja olin juuri aloittanut Account Managerina Solenovolla.


Joitain aikoja myöhemmin, vuoden 2015 alussa, olimme mainostoimistolla tekemässä brändiuudistusta. Silloin ajauduimme suunnittelemaan kolmea eri liiketoiminta-aluetta – 1. kannattavuuden hallinta, 2. opetuksen ja opintojen hallinta ja 3. projektien johtamisympäristöt. Näitä ryhdyimme leikkisästi kuvaamaan nimellä Soletion – väännettynä englannin ratkaisut -sanasta. Nykyisin jaamme toimintamme kahteen osioon. Kannattavuuden hallinta on sulautunut projektien johtamisympäristöihin ja opetuksen ja opintojen hallinta omine sisältöineen kasvaa erittäin vahvasti. 

Ohjelmistorobotiikka on ollut otsikoissa eri medioissa jo pitkään. Mietinkin joskus itsekseni – saatoin sen myös ääneen työkavereilleni sanoa – että olisiko meidän oman ohjelmistorobotin nimi Solettaja? Tuttujen kesken Sole. No vielä tällaista ohjelmistorobottikaveria ei ole, mutta lähitulevaisuudessa voi ollakin.

Sen sijaan uusia Solettajia, jotka ovat ihan oikeita työkavereita, aloitti kevään rekryjen tuloksena useita. Uudet Solettajat sijoittuvat tiimeissään vahvistamaan tuotantoa ja osa heistä tulee jatkossa toimimaan asiakasrajapinnassa tärkeinä osina kokonaisvaltaista asiakkuudenhallintaa. Asiakkuudenhallinnan vaatimukset kasvavat, koska julkiset organisaatiot ovat tuoneet heidän vaatimansa asiakkuudenhallinnan tason hyvin lähelle B2B maailmasta tuttua mallia. Toiminta muotoutuu jatkossa hyvin samanlaiseksi, kuin isojen korporaatioiden kanssa toimiessa. Itse asiassa asiakkuudenhoitomallit, tai ainakin mallien pohjat, on otettu suoraan korporaatiomaailmasta. Tällainen muutos tulee jatkossa vaatimaan ammattimaisempaa asiakkuudenhallintaa tietojärjestelmien toimittajilta, sekä myös tehokkaampaa organisoitumista julkisen puolen organisaatioilta. Meillä Solettajat muotoutuvat näihin haasteisiin ja vastuualueet sovitaan yhdessä. Solettajat solettavat Soletioneja siis jatkossakin ja vieläpä entistä tehokkaammin.

Ole yhteyksissä asiantuntijoihimme ja ratkaistaan haasteesi! There’s a Soletion to every problem.


Henri Parkkonen
Henri Parkkonen