Työajanhallintajärjestelmä antaa selkeän kuvan työtunneista

/

SoleTM antaa selkeän kuvan työtunneista - Solenovo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa eli Xamkissa seurataan hanketyöntekijöiden työaikaa Solenovo Oy:n SoleTM-työajanhallintajärjestelmällä. Xamkilla TKI-suunnittelijana toimiva Anna Dunderfelt arvostaa yhteistyössä etenkin sitä, että työajankohdentamisjärjestelmä sopii hyvin yhteen muiden tarpeellisten järjestelmien kanssa.

Xamkissa on noin 9000 opiskelijaa ja 800 henkilökunnan jäsentä. Solenovosta on muodostunut ammattikorkeakoululle pitkäaikainen yhteistyökumppani.

– Meillä on ollut käytössämme heidän SoleTM-työajankohdentamisjärjestelmänsä vuodesta 2008 alkaen, Dunderfelt mainitsee.

Loistava yhteensopivuus muihin järjestelmiin

– Meillä SoleTM-järjestelmää käyttää TKI-henkilöstö, joka tekee töitä ulkopuolisella rahoituksella pyörivissä hankkeissa. Silloin rahoittajilta tulee vaatimus, jonka mukaan työntekijöiden on todennettava, kuinka työaikaa on käytetty, Dunderfelt kertoo.

SoleTM:n avulla on vaivatonta seurata, kuinka monta tuntia päivässä työajasta on kulunut mihinkin tehtävään. Dunderfeltin mukaan järjestelmä on selkeä, ja rahoittajiltakin on tullut monta kertaa kehuja raporttien tasosta.

– Kuin kirsikkana kakun päälle järjestelmässä on hirmuisen hyvät liittymät ja rajapinnat muihin järjestelmiin. Yksi suurimmista hyödyistä meille onkin se, että SoleTM-järjestelmästä siirtyy meidän palkkajärjestelmäämme tehdyt työtunnit kustannuksina eli euroina, Dunderfelt iloitsee.

Yritys puhuu asiakkaan kieltä

Järjestelmään liittyvää kehitystyötä tehdään Dunderfeltin mukaan jatkuvasti. Järjestelmää pyritään kehittämään yhä käyttäjäystävällisemmäksi. Xamkilta ollaan säännöllisesti yhteydessä Solenovoon, joka toteuttaa parhaansa mukaan ammattikorkeakoulun toiveita. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti.

– Minä en ole mikään tietohallintoihminen, vaan TKI-suunnittelija. On hyvä, että Solenovolla ymmärretään asiakasta ja osataan vääntää asiat niin, että myös minä ymmärrän heitä ja he meidän tarpeitamme, Dunderfelt summaa.

Katso video, jolla Anna kertoo kokemuksiaan SoleTM-järjestelmästä!