Sähköinen opiskelijavaihtojärjestelmä sujuvoittaa hakuprosessia

/

Opiskelijavaihtojärjestelmä sujuvoittaa hakuprosessia - Solenovo

Tampereen ammattikorkeakoulu, TAMK, on käyttänyt Solenovon opiskelijavaihtojärjestelmä SoleMovea jo usean vuoden ajan. Järjestelmä auttaa henkilökuntaa pitämään huolta vaihtoon lähtevistä ja Suomeen saapuvista opiskelijoista sekä heidän tarpeistaan.

TAMK on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista, joka houkuttelee opiskelijoita kaikkialta maailmasta.

– Meillä on noin 10 000 opiskelijaa, ja tunnelma on hyvin kansainvälinen, Krista Merikoski kertoo. Hän työskentelee ammattikorkeakoulun kansainvälisten palveluiden koordinaattorina.

Maailman muuttuessa entistä kansainvälisemmäksi haluavat monet opiskelijat joko lähteä vaihtoon tai suorittaa harjoittelun ulkomailla osana opintojaan. Haku- ja vaihtoprosessin sujuvoittamiseksi TAMK aloitti yhteistyön Solenovon kanssa, ja opiskelijavaihtojärjestelmä SoleMove on nyt ollut käytössä jo useita vuosia.

– Ennen SoleMoven käyttöönottoa jouduimme tekemään paljon paperitöitä. Enää emme tarvitse niin paljon arkistointitilaa, ja SoleMove on myös paljon helppokäyttöisempi, Merikoski kuvailee.

SoleMove mahdollistaa täysin sähköisen hakuprosessin

Haku vaihto-ohjelmiin tapahtuu täyttämällä henkilö- ja hakulomake SoleMove-järjestelmässä, joka on käytössä myös kohdemaassa oleskelun aikana. Dokumenttien, todistusten ja muiden tarpeellisten tiedostojen lisääminen järjestelmään on helppoa.  

– Yksi isoimmista hyödyistä on, että SoleMove kulkee mukana kaikkialla. Käytän sitä ihan koko ajan – se on usein ensimmäinen ohjelma, jonka avaan, ja viimeinen, jonka illalla lähtiessäni suljen, Merikoski sanoo.

TAMKin ja Solenovon välinen yhteistyö on joustavaa, ja järjestelmää voidaan aina muokata siten, että se vastaa kulloisiinkin tarpeisiin.

– Solenovon edustajat ovat kiinnostuneita siitä, mitä meille kuuluu. Tuntuu, että he todella haluavat myös kehittää järjestelmää, Merikoski kiittelee.

SoleMove on kuin ystävä

SoleMovesta on tullut kiinteä osa kansainvälisten koordinaattoreiden päivittäistä työtä. Täysin sähköinen järjestelmä helpottaa henkilökunnan ja opiskelijoiden välistä yhteydenpitoa.

– Jos etsit parhaillaan uutta järjestelmää, SoleMove on hyvä vaihtoehto.

– Se on nopea, luotettava ja helppokäyttöinen. Se on kuin ystävä, Merikoski summaa hymyillen.

Katso alla video, jolla Krista kertoo kokemuksiaan SoleMovesta!